IPJ: Ordine publică

RUSALII ÎN SIGURANȚĂ

În perioada 18-20 iunie a.c., pentru ca Sărbătoarea Rusaliilor să fie petrecută în siguranță, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

S-au avut în vederea prevenirea actelor și faptelor antisociale, săvârșite cu violență în mediul stradal, în zona cluburilor și discotecilor, dar și a furturilor. Totodată, au fost avute în vedere verificarea respectării regulilor impuse pentru prevenirea infectărilor cu Sars-Cov-2.

Au fost vizate în special zonele aglomerate sau cele frecventate de persoane pretabile la comiterea de fapte care contravin normelor legale, iar în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost legitimate peste 350 de persoane și oprite pentru control aproape 200 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.000 de lei. Din totalul acestora, 40 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991, 67 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002  și 7 pentru nerespectarea Legii 55/2020.

La activități au participat polițiști din cadrul polițiilor municipale și orășenești, secțiilor de poliție rurală, precum și ai serviciilor de Ordine Publică, Investigații Criminale, Investigare a Criminalității Economice, Rutier și Acțiuni Speciale. De asemenea, au acționat în sprijin efective de jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai altor structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control. 

Noi suntem în continuare la datorie! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Dacă plecați la drum, conduceți cu viteză redusă, în special atunci când carosabilul este umed. Verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca de acasă!

Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.