IPJ: Persoane reținute

CINCI PERSOANE REȚINUTE ÎN URMA PERCHEZIȚIILOR

În urma perchezițiilor efectuate la data de 15 iunie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au emis ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a cinci persoane, bănuite de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, furt calificat și tăinuire

Persoanele în cauză, trei femei cu vârste cuprinse între 33-47 de ani și doi bărbați de 38, respectiv 40 de ani, toți din Bistrița, sunt bănuiți că, în perioada 10 februarie 2020-21 aprilie 2022, ar fi sustras carduri bancare de la șase persoane vârstnice, după care ar fi efectuat tranzacții financiare, constând în retrageri de numerar, dar și diverse plăți.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor  4 telefoane mobile, 3 cartele SIM, precum și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției Municipiului Bistrița pentru audieri.

În urma audierilor, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a acestora, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 16 iunie, sa fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea activității infracționale, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, furt calificat și tăinuire.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost acordat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.