IPJ: Prevenire furturi

Prevenirea furturilor din autoturisme – sfaturi

Video: https://www.youtube.com/watch?v=eirybLDYV8w

Numărul tot mai mare de autoturisme din municipiul Bistrița, parcările tot mai aglomerate, dar mai ales neglijența manifestată de posesorii de autoturisme sunt pentru hoți un bun prilej pentru a acționa în consecință.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității atenționează proprietarii de mașini: hoții își urmăresc potențiala victimă și profită de un moment de neatenție din partea ei, pentru a sustrage bunuri rămase în autoturism. 

Polițiștii de prevenire vă recomandă ca  ori de cite ori părăsiți autoturismul, fie și pentru câteva minute, mai ales în zone aglomerate, să vă asigurați că acesta are toate portierele încuiate, geamurile ridicate și- cel mai important- că nu ați lăsat la vedere bunuri (genți, poșete, borsete, telefoane mobile, laptopuri, tablete, echipamente sau scule electrice etc).

Nu lăsați în torpedoul mașinii documente, obiecte personale, sau ale autoturismului.

Aveți în vedere că în astfel de situații  hoții acționează într-un timp foarte scurt, iar șansele să fie observați sau deturnați din aceste activitați sunt reduse.

De multe ori, pentru a comite furtul, hoţul provoacă distrugeri ale maşinii (sparge geamul sau forțeaz portiera) mărind astfel valoare pagubei., iar  prejudiciul cauzat  poate fi mai mare decât valoarea bunului sustras.

Nu uitați: PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!