IPJ: Reținut pentru furt

REȚINUT PENTRU FURT, BUNURI RECUPERATE

Componente IT în valoare de peste 400.000, reclamate ca fiind sustrase, recuperate de polițiștii de la Investigații Criminale Bistrița, în urma unor descinderi.

Un bărbat bănuit de comiterea faptei a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 28 mai a.c., polițiștii bistrițeni au efectuat șase percheziții domiciliare, pe raza județului Bistrița-Năsăud, fiind ridicate bunuri în valoare de aproximativ 400.000.

În urma cercetărilor desfășurate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Viișoara, bănuit de comiterea faptei.

Din investigații a reieșit faptul că, în noaptea de 01/02 iulie 2019, acesta ar fi pătruns în depozitul unei societăți comerciale din localitatea Unirea, de unde ar fi sustras componente IT în valoare de 450.000 de lei.

În continuarea cercetărilor, ieri, 28 mai a.c., polițiștii de la Investigații Criminale au pus în aplicare 6 de mandate de percheziție domiciliară, toate pe raza județului, iar în urma descinderilor au fost recuperate 90% din bunurile reclamate ca fiind sustrase. Totodată, șase persoane au fost conduse la audieri.

Polițiștii de la Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru 24 ore a bărbatului de 38 de ani, urmând a fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Acțiuni Speciale, Criminalistic și Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.