IPJ: Sărbători în siguranță

SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

Poliția Română va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Paștele Catolic, care va fi sărbătorit în acest week-end.

În medie 150 de poliţişti bistriţeni vor fi în stradă în fiecare zi  pe tot teritoriul județului și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, în acest weekend poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud împreună cu colegii jandarmi, vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice, cât și în vederea asigurării măsurilor de prevenire a răspândirii noului Coronavirus.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi autospeciale dotate cu aparate radar.

Pentru a vă bucura în linişte de Sfintele Sărbători de Paşti, vă reamintim:

-În noaptea de 3 spre 4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor,  în intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic.

-Purtați masca de protecție, corespunzător pe toată perioada în care sunteți în spațiul public;

-Evitați zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine și manifestați responsabilitate privind distanțarea fizică la intrarea și iesirea din lăcaşele de cult. 

-În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de importanță crucială în această perioadă.

Recomandări pentru conducătorii auto:

 Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

 Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în această lupta!