IPJ: Școala Altfel

ȘCOALA ALTFEL 2019

Elevii din Salva, Coșbuc, Târlișua, Feldru, Budacu de Jos și Beclean știu mai multe, sunt mai buni!…pentru că au desfășurat activități preventive cu polițiștii, în cadrul proiectului ”Școala Altfel”.

În săptămâna ”Şcoala altfel”, la invitația cadrelor didactice, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității desfășoară activități în școlile din județ, cu elevi de toate vârstele. Astfel, de la clasele pregătitoare până la cele de liceu, abordarea polițiștilor este adaptată vârstei și nevoilor copiilor, fiind abordate teme precum: educație rutieră, antibullying, siguranță pe internet și delicvență juvenilă.

Luni, 15 aprilie a.c., polițiștii de la prevenire, de la Ordine Publică și de la posturile de poliție au desfășurat activități cu elevii de la Salva, Coșbuc, Târlișua, Budacu de Jos, Beclean și Feldru.

Astfel, la Salva, polițiștii au proiectat elevilor claselor V-IX filme pe baza cărora au purtat discuții despre siguranța pe internet. La finalul activității, elevii au înțeles că de foarte multe ori se expun pe rețele de socializare și pot astfel să devină victime ale unor infracțiuni grave. De asemenea, au învățat și cum pot preveni, dar și cui pot cere ajutor în cazul unor situații neplăcute.

La Budacu de Sus, polițiștii au exersat cu cei mici regulile de bază pe care trebuie să le respecte atunci când circulă în calitate de pieton. La finalul activității s-au împrietenit cu trecerea de pietoni și au promis că…nu vor uita de ea prea curând.

La Târlișua, polițiștii le-au proiectat elevilor filmulețe și au discutat cu ei pe teme din sfera delincvenței juvenile. Le-au explicat ce înseamnă răspunderea penală și cum să se comporte în spațiul virtual.

La Coșbuc și Feldru – STOP Bullyig! Indiferent dacă sunt victime sau agresori, copiii au înțeles prin joc fenomenul, iar polițiștii de la Prevenire sunt siguri că, dacă pe viitor vor fi martori ai unor asemenea fapte, vor lua atitudine, vor fi prieteni, vor sări în ajutor. Totodată, au înțeles că sportul poate fi o alternativă la activități din sfera delincvenței juvenile.

La Beclean, specialiști ai Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și polițiști din cadrul Poliției Orașului Beclean, împreună cu specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud au dezbătut  „altfel” problema substanțelor psihoactive la Școala Gimnazială ”Grigore Silași ”Beclean.

Activitățile în cadrul proiectului ”Școala Altfel” continuă pe parcursul întregii săptămâni.