IPJ: Siguranță rutieră

SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ – PRIORITATEA NOASTRĂ

Siguranța rutieră este prioritară pentru polițiști. De aceea, astăzi, 28 iunie a.c., prezența noastră  în trafic nu a avut caracter punitiv, ci unul preventiv.

Conducătorii auto, pasagerii sau simplii pietoni care au tranzitat zona centrală a municipiului Bistrița au fost invitați de către polițiștii de prevenire și rutieriști să testeze un dispozitiv care simulează impactul în cazul unui accident rutier, la o viteză de aproximativ 40 km/h, dar și cele două perechi de ochelari care simulează starea de ebrietate sau consumul de substanțe psihoactive.

Inițiativa polițiștilor s-a realizat cu sprijinul partenerilor – Clubul ROTARACT Bistrița, care a adus în oraș, pentru câteva zile, simulatorul de impact în caz de accident rutier.

De asemenea, facem precizarea că acest simulator este transportat în diverse localități din țară, fiind subiectul unei campanii – caravană, denumită  ,,Condu prudent, alege viața!”,  derulată de ROTARACT în mod constant în ultimii ani.

Ochelarii speciali care simulează starea de ebrietate și starea de consum de substanțe psihoactive ne-au fost furnizați de Asociația Siguranței Rutiere PsihoTrafiq, iar ACR Bistrița-Năsăud au fost cei care au oferit conducătorilor auto materiale informativ – preventive pe tema acțiunii de azi.

Experiența oferită i-a convins pe bistrițeni, poate mai mult decât ar fi făcut-o o sancțiune contravențională, că ,,centura de siguranță salvează vieți”.

De aceea, simulatorul de impact în caz de accident rutier va mai putea fi probat de doritori sâmbătă, 29.06.2019, după ora 18:00, în parcarea din fața Sălii Polivalente din municipiul Bistrița, dar și duminică, 30.06.2019, pe Valea Bârgăului, pe DN 17.