IPJ: Vacanță în siguranță

UN STROP DE BUCURIE PENTRU COPII NEVOIAȘI

Cincisprezece copii orfani, părăsiți de părinți, cu probleme de sănătate sau care provin din familii cu dificultăți financiare au fost vizitați, astăzi, de polițiștii din Bistrița-Năsăud

Copiii, cu vârste cuprinse între 10-14 ani, din comuna Prisăcani, județul Iași, au fost primiți cu brațele deschise în comunitatea de la Mărișelu, începând cu data de 12 iulie a.c., prin grija preotului din localitate.

Pentru ei, a fost organizată o tabără de vară și au fost primiți cu mare bucurie în familiile din localitate. Colega noastră, agent șef adjunct Aura Mureșan, din cadrul Poliției Municipiului Bistrița a făcut tot posibilul pentru ca cele două fetițe pe care le găzduiește să aibă vacanță perfectă. Totodată, a organizat, zilnic, pentru cei mici activități creative, educative și recreative.

Pentru că au avut rezultate bune și foarte bune la școală, cu sprijinul filialei Bistrița-Năsăud a Asociației Polițiștilor Creștini din România, toți copiii au primit în dar, cu mare bucurie, încălțăminte și multe surprize dulci.

Astăzi, 16 iulie, polițiștii de la Acțiuni Speciale, Criminalistic și Rutieră i-au implicat în activități interesante cum ar fi: simularea unei cercetări la fața locului, descoperirea unor probe cu ajutorului detectorului de metale, luarea de ostatici. Polițiștii de la Prevenirea Criminalității le-au oferit broșuri cu recomandări adaptate vârstei lor, iar criminaliștii le-au arătat cum se ridică o urmă papilară.

Autospecialele și motocicleta de la rutieră au fost luate cu asalt de cei mici, iar polițiștii le-au arătat cum funcționează tehnica din dotare.