IPJ: TISPOL Speed

TISPOL SPEED ÎN JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

În perioada 1-7 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din Bistrița-Năsăud acţionează pe drumurile din judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă.

Acţiunile sunt organizate în cadrul săptămânii TISPOL Speed și sunt desfășurate simultan, pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

În această săptămână, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră acționează, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Având în vedere că viteza este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, zilnic, în medie câte 14 echipaje acționează pe drumurile din județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă.

În cadrul acţiunii, sunt folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Până la această dată, cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost constatate și aplicate peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 95.000 de lei, iar față de 23 de conducători auto a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Acțiunea va continua până la finalul săptămânii.

****

Sancţiunea contravenţională pentru această abatere, conform OUG 195/2002, are o valoare cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei, totodată fiind prevăzută măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice