IPJ: Truck & Bus

TRUCK & BUS – ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER 

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii,  polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

***

Astăzi, ca urmare a acțiunilor desfășurate, polițiștii bistrițeni au aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform OG37/2007, în valoare totală de 1000 de lei, pentru nerespectarea normelor privind timpii de condus.

De asemenea, la data de 14 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au sancționat cu amendă în valoare de 12000 de lei o societate comercială din județul Suceava, pentru nereguli constatate conform OG 37/2007, iar ca măsură complementară, a fost indisponibilizat un ansamblu de vehicule pentru 9 ore.  La controlul efectuat, conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani, din Vatra Dornei, a fost depistat de polițiști folosind dispozitive de tip magnet pentru alterarea datelor ori înregistrărilor continua. Acesta a intervenit și asupra dispozitivului de înregistrare de tip tahograf, în vederea alterării datelor.