IPJ: Vacanța la final

VACANȚA S-A TERMINAT

 SUNTEȚI PREGĂTIȚI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT?

Aceasta este întrebarea și invitația pe care polițiștii de prevenire au adresat-o copiilor, dar cu precădere părinților azi, 1 septembrie.  

Link video: https://www.youtube.com/watch?v=n5XzKoDAxDU

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu Biroul de Siguranță Școlară, Serviciul Rutier, Biroul de Ordine Publică și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan”- Cluj Napoca, aflați în stagiul de practică au organizat un info-point în incinta unui centru comercial din Bistrița, unde sunt invitați la discuții părinții care fac cumpărături. Temele discuțiilor vizează siguranța copiilor în mediul on-line, pe drumul de acasă către școală, în mediul școlar și acasă. Pentru ca informațiile primite de la polițiști să fie recapitulate de părinți împreună cu copii și pentru ca acestea să fie și aplicate, părinții vor primi de la aceștia materiale (orare) cu recomandări preventive.

Tot astăzi, a avut loc o întâlnire cu aproximativ 100 de copii prezenți la Muzeul Județean, în tabăra de o zi organizată de Asociația Tierilor Creștini Ortodocși Bistrița- Năsăud- ”O zi trăită din plin”. Pentru ei au fost organizate împreună cu jandarmii și pompierii ateliere de prevenire, pentru a le oferi experiențe memorabile, o altă perspectivă asupra meseriilor de polițist, jandarm sau pompier și pentru a le facilita înțelegerea demersurilor noastre preventive specifice prin experiențe ludice și de interacțiune directă.

În perioada premergătoare începerii anului școlar 2021/ 2022, Poliția Română desfășoară la nivel național campania de prevenire ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” Ne propunem să creștem gradul de siguranță al minorilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși copiii, atunci când sunt acasă, în mediul on-line, pe stradă sau mai ales la școală.

Dragi părinți, acordați-le copiilor o atenție sporită și din perspectiva siguranței lor!

  • Stabiliți cu copii un program în așa fel încât să știți tot timpul unde sunt și ce fac.
  • Aveți grijă de unde achiziționați produse necesare pentru școală. Nu uitați că datele cardului bancar nu se comunică.
  • Explicați-le copiilor cu cine să comunice atunci când au probleme- pe stradă, sau la școală.
  • Discutați în permanență cu copii dumneavoastră.
  • Aflați care sunt prietenii copiilor dumneavoastră- în viața reală, sau pe internet.
  • Vă invităm să accesați site-ul Poliției Române, la secțiunea ”Prevenire” pentru mai multe informații pentru siguranța dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră!