ISJ: Admitere la liceu

1734 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2020-2021)

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, ora 14:30, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a. 

În județul Bistrița-Năsăud au fost repartizați în învățământul liceal de stat 1682 de elevi, dintre care 1006 candidați la filiera teoretică și 676 candidați la filiera tehnologică. De asemenea, au mai fost repartizați în alte judete un număr de  52 elevi din Bistrița-Năsăud, iar în județul nostru au fost repartizați un număr de 37 elevi provenind din alte județe.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

– 292 elevi la specializări vocaţionale;

13 elevi în învăţământul militar;

– 18 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă;

15 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor cu certificat CES (Cerințe Educaționale Speciale).

În total, au fost completate 15952 opțiuni, rezultând o medie de 8 opţiuni/elev.

6 candidați au fost admiși cu media generală 10.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

205 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

Biroul de presă

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud