ISJ: Copii refugiați

Informare cu privire la situația minorilor aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intrați pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud

Vineri, 8 aprilie 2022, situația copiilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina și intrați
pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud se prezintă astfel:

La acest moment, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, sunt înregistrate 12 solicitări primite la Comisia de repartizare de la părinți/reprezentanți legali pentru preșcolari și 18 solicitări pentru elevi în calitate de audienți(10 elevi pentru ciclul primar, 6 pentru gimnaziu și 2 pentru liceu). Dintre cei 18 elevi, un elev a depus solicitare pentru activități de asistență psihopedagogică și consiliere. Există o solicitare de cazare în internat, două solicitări pentru alocație de hrană și o solicitare pentru transport.

Alți 19 elevi, fără calitate de audienți, participă la activități extrașcolare, organizate cu o grupă mixtă, la Rodna.

În continuare, voluntarii sprijină activitățile pentru 27 de copii din cadrul comunității de la Herina (Tabăra Speranța) și pentru 51 de copii care participă la activitățile extrașcolare organizate în cadrul Centrului educațional pentru copiii refugiaților din incinta Școlii Gimnaziale Nr. 4 Bistrița.

Situația este într-o continuă dinamică.

Biroul de presă
Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud