ISJ: Rezultate Bacalaureat

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 62,9%

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale din județul Bistrița-Năsăud care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 64,77%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, în județul nostru au promovat 1502 de candidați, dintr-un total de 2319 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1390 candidați sunt din promoția curentă, iar 112 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 81 candidați au absentat, iar 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

2 candidați provenind de la Colegiul Național Andrei Mureșanu și Colegiul Național Liviu Rebreanu au obținut media 10.

44 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

68 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

105 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la următoarele unități de învățământ:

Liceul Creștin Logos Bistrița (100 %),

Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița (97,47%),

Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița (96,83%),

Colegiul Național George Coșbuc Năsăud (94,77%),

Liceul Radu Petrescu Prundu-Bârgăului (90,70%).

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Informații detaliate legate de rezultatele din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 (înainte de contestații), inclusiv un istoric pe ultimii cinci ani, pot fi consultate în dosarul de presă

https://www.edu.ro/sites/default/files/30.06.2020_DOSAR%20v2_rezultate_Bacalaureat%202020_IC.pdf

Biroul de presă

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud