ISJ: Rezultate Bacalaureat

Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este, la nivel național, de 31,5%, în creștere față sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%). 

În județul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat în această sesiune o rată de promovare de 36%, cu 4,5 procente peste media națională. 

La probele scrise s-au prezentat 465 de candidaţi din cei 594 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 2 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). Situația pe tranșe de medii este următoarea: între 6 și 6,99 – 133 de candidați, între 7 și 7,99 – 25 de candidați, între 8 și 8,99 – 7 candidați. Cea mai mare medie (9,4) a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic Solomon Haliță Sîngeorz-Băi.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

Biroul de presă

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud