ISJ: Rezultate finale Evaluare

Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a / sesiunea 2021 – sinteza rezultatelor înregistrate după soluționarea contestațiilor

Ministerul Educației a publicat la data de 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 77,1% față de rezultatele inițiale (77%). Niciun candidat nu a obținut media 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română1666 de candidați (85,7%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 6 candidați au obținut nota 10.

La Matematică1292 de candidați (66,6%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 4 candidați au obținut note de 10.

La nivelul județului nostru a fost depus un număr de 181 de contestații (9,33% din totalul participanților), din care 85 la Limba și literatura română, 95 la Matematică și 1 la Limba și literatura maternă. În urma reevaluării, pentru 45 de lucrări nota a fost mărită.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Biroul de presă Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud