ISU: 217 misiuni de Anul Nou

Evenimentele gestionate de efectivele ISU Bistrița-Năsăud în perioada minivacanței de Revelion

În intervalul 31.12.2019, ora 08.00 – 06.01.2020, ora 08.00, echipajele operative ale pompierilor militari bistrițeni au avut 217 misiuni de gestionare și prevenire a situațiilor de urgență, majoritarea dintre acestea fiind situații de urgență gestionate de echipajele SMURD (194).

În perioada analizată, pompierii militari bistrițeni au avut zece misiuni de stingere a unor incendii izbucnite preponderent la godpodării – coșuri de fum nerutățate sau defecte. Din fericire, prin intervenția promptă a pompierilor din subunitățile bistrițene, pagubele materiale au fost limitate considerabil. Cel mai de amploare incendiu, în această perioadă, a izbuncit la un atelier de tâmplărie din localitatea Uriu, unde a ars o suprafață totală de aproximativ 100 mp, dar casa de locuit alipită a fost salvată.

În această perioadă, pompierii militari care încadrează echipajele de descarcerare și paramedicii au intervenit la patru evenimente rutiere,  pentru acordarea primului ajutor la locul accidentelor, respectiv asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

La trecerea în Noul An, pompierii bistrițeni au avut cinci misiuni de asigurare a măsurilor specifice în contextul în care au fost organizate jocuri de artificii. De asemenea, și pirotehniștii bistrițeni au început anul 2020 în teren. Specialiștii unității noastre au ridicat în condiții de siguranță elemente de muniție găsite pe raza localităților Petriș și Cetate.