ISU: Acțiuni preventive

Acțiuni și misiuni preventive – Centre de copii și persoane vârstnice

În această săptămână, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Bistrița – Năsăud au desfășurat, alături de structurile operative din raioanele de intervenție și serviciile voluntare pentru situații de urgență din localități, o serie de acțiuni specifice de control, instruirea personalului pe locul de muncă și exerciții de evacuare. Acțiunile au avut loc în centrele din localitățile Cușma, Târlișua și Maieru. Ne propunem ca aceste activități să continue în tot trimestrul I al anului 2022.

Misiunile presupun verificarea obiectivelor din punct de vedere al securității la incendiu, modul de pregătire și primă intervenție a personalului de la locul de muncă, timpii de reacție a serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile respective, precum și ale structurilor operative ale inspectoratului din raioanele de intervenție în cauză.

Acțiuni similare vor fi executate la unitățile spitalicești, cămine pentru persoane vârstnice și casele de tip familial ale DGASPC Bistrița – Năsăud, precum și la centrele private (case familiale) din Nușeni, Vița ori Mănăstirea Piatra Fântânele.  

În evidențele inspectoratului se află 29 de unități de îngrijire / cazare a copiilor instituționalizați, persoanelor vârstnice, persoane cu dizabilități, categorii vulnerabile care constituie în permanență o prioritate pentru unitatea noastră.