ISU: Bilanț Rusalii

Bilanțul minivacanței de Rusalii

    Peste 100 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița“ al județului Bistrița – Năsăud au fost și sunt la datorie în această minivacanță a Rusaliilor!

    Începând cu vineri dimineață, 10 iunie, ora 08.00 și până în această dimineață pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud au participat la peste 73 de misiuni și acțiuni din aria de competență, în urma cărora au avut peste 70 de intervenții ca urmare a producerii a 70 situații de urgență. 

    Misiunile salvatorilor au vizat, în principal: 

– Acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în  66 de situații

două misiuni de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor în cazul accidentelor rutiere;

un incendiu la un coș de fum, lichidat în limitele găsite, cu protejarea întregii locuințe; 

o misiune de asanare a muniției rămase neexplodate, găsite pe raza județului Bistrița – Năsăud;

– misiuni specifice de recunoaștere a scafandrilor din cadrul ISU Bistrița – Năsăud pe lacurile din localitățile Manic, Brăteni și Tonciu.

***

Din punct de vedere operativ, trebuie evidențiată misiunea de salvare a unui bărbat, în vârstă de aproximativ 35 de ani, găsit de către echipajul de paramedici electrocutat, în stop cardiorespirator. Misiunea a avut loc în data de 11 iunie a.c., în cartier Lușca din orașul Năsăud, organismul bărbatului a răspuns aplicării protocolului de resuscitare, fiind evacuat în viață (intubat) de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU – SMURD Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare. 

    În ceea ce privesc acțiunile de control, Inspectorii din  cadrul Compartimentului de Control și Activități Preventive au efectuat două misiuni de control și prevenire la cluburile de noapte din localitatea Prundu Bârgăului, împreună cu polițiștii și jandarmii, aplicând șase avertismente pe nereguli constatate privind securitatea la incendiu.  

În această perioadă, județul Bistrița – Năsăud s-a aflat sub incidența mai multor avertizări meteorologice și hidrologice cod galben, respectiv cod portocaliu, dar, din fericire, nu au fost înregistrate evenimente majore care să pună în pericol viața și bunurile cetățenilor. În continuare, vă recomandăm să accesați platforma FIIPREGĂTIT.RO sau aplicația de mobil, DSU.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional Județean Bistrița – Năsăud, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”