ISU: Concurs elevi

“Cu viața mea apăr viața” concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu”

40 de elevi au participat, astăzi, la concursul cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, concursul a fost reluat după o pauză de doi ani.

Probele s-au desfășurat în Sala Sport a Liceului cu Program Sportiv din municipiu și au reunit la start șase echipaje de la școli și licee din Bistrița, Beclean, Prundu Bârgăului, Maieru și Ilva Mică.

Concursul a avut ca scop cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri. Competiţia a avut trei probe: una teoretică şi două practice. La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru.

La final, primele trei locuri au fost ocupate de:

Categoria liceu:

Locul I – Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean

Locul II – Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița – băieți

Locul III – Colegiul Național  ”Andrei Mureșanu” Bistrița – mixt

Categoria gimnaziu:

Locul I – Școala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică – fete

Locul II – Școala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică – băieți

 Locul III – Liceul Teoretic ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, unde câștigătorii au primit diplome, medalii, cupe și premii. Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia fac parte: Scoala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică, Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Maieru, Școala Gimnazială ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, Școala Gimnazială nr. 1 Leșu, Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”