ISU: Misiunile pompierilor

Misiunile desfășurate de pompierii bistrițeni în minivacanța de 1 Mai

În weekend-ul prilejuit de Ziua Internațională a Muncii, 100 de pompieri militari bistrițeni au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației, la nivelul județului Bistrița – Năsăud .

În perioada de referință, dispeceratul integrat ISU Bistrița – Năsăud a primit 184 de apeluri pe numărul unic de urgență 112, direcționate pompierilor.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pe raza județului Bistrița – Năsăud s-au înregistrat 93 de situații de urgență. Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, (peste 80% din numărul total de intervenții), ceea ce înseamnă 77 de astfel de situații. De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în trei cazuri pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la accidente rutiere, două misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o misiune de salvare a animalelor, precum și în alte șase de misiuni de protejare a comunităților.

În cele trei zile, 88 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratului pentru situații de urgență a fost în ușoară scădere față de perioada similară a anului trecut (4,7 %).

Pe linie preventivă, în perioada de referință, pompierii au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Pompierii militari bistrițeni rămân, în continuare, la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor pentru gestionarea oricăror situații care pot aduce atingere siguranței și ordinii publice.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”