Lansare program EduClick

Ateliere Fără Frontiere sprijină cu 300 de calculatoare copiii și tinerii din medii defavorizate

București, 19 septembrie 2019. Asociația Ateliere Fără Frontiere lansează astăzi ediția a doua a programului EduClick – Dăm Click pe România 2019, prin care va dota cu 300 de calculatoare școlile, instituțiile publice și organizațiile non-profit care lucrează cu tineri și copii din comunități defavorizate, mulțumită implicării Societe Generale European Business Services ca partener principal.

Pentru această ediție a programului, Ateliere Fără Frontiere a alocat 300 de calculatoare recondiționate pentru care pot aplica școli, licee, grădinițe, organizații non-profit și instituții sociale și culturale care prezintă un proiect de educație, formare sau integrare socială prin acces la IT&C. Organizațiile interesate își pot înscrie proiectele în concurs până pe 13 octombrie 2019, prin intermediul formularului de pe site-ul educlick.ro. În procesul de jurizare, vor fi favorizate proiectele dedicate copiilor și tinerilor care vizează un impact social în comunitate, urmând ca cei 20 de laureați ai programului să fie anunțați pe 21 octombrie.

„În această lună au început cursurile 2.824.594 de elevi şi copii înscriși la grădiniţă. Din păcate, știm că parcursul școlar al multora dintre ei nu va fi lipsit de obstacole, mai ales în cazul celor care se confruntă cu un risc crescut de sărăcie și excluziune socială. Lansăm astăzi un nou apel de proiecte pentru a identifica școlile și organizațiile care au nevoie de tehnică de calcul în implementarea unor programe dedicate copiilor și tinerilor care întâmpină astfel de dificultăți”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Societe Generale European Business Services a ales să se implice în cea de-a doua ediție a Programului EduClick – Dăm Click pe România 2019 pentru că atinge o arie de dezvoltare atât de necesară pentru sistemul de învățământ românesc – nevoia de digitalizare, de a fi la curent cu evoluția tehnologică. Prin intermediul acestui program, în fiecare an generații noi de elevi vor putea beneficia de echipamentul necesar pentru pregătirea lor si vor fi cu un pas mai aproape de un viitor conectat cu cerințele de pe piața muncii. De altfel, este un apel către noi toți să privim cu o mai mare responsabilitate deșeurile electronice și modul în care acestea pot fi gestionate și reutilizate”, a completat Roxana Pătrașcu, Communication & PR Manager al Societe Generale European Business Services. 

Programul EduClick – Dăm Click pe România 2019 este sprijinit și anul acesta de Up România și Fundația Up. “Accesul la educație digitală și informare ar trebui să fie un drept de care să beneficieze toți elevii și tinerii și un subiect pe agenda prioritară a celor care pot face posibil acest lucru, de fapt, o prioritate a fiecăruia dintre noi. Inițiativa asociației Ateliere Fără Frontiere de a implementa și duce mai departe, an de an, proiectul EduClick – Dăm Click pe România ne-a demonstrat că se poate: oameni cu suflet, implicați și devotați, recondiționează și dau o nouă viață calculatoarelor pentru ca, mai departe, cadre didactice dedicate și dornice să ofere șanse mai bune celor pe care îi educă să poată construi un viitor mai bun pentru tinerele generații prin proiecte de dezvoltare a competențelor digitale și de incluziune socială. Această putere a lui „împreună” pentru educație și șanse egale este o reușită frumoasă pe care și noi, Up România și Fundația Up, o  susținem”, a declarat Elena Pap, Director General al Up România. 

Cele 300 de calculatoare incluse în această ediție au fost recondiționate în atelierul de inserție reconect al asociației și vor ajunge la cei 20 de laureați complet echipate. Ele au fost colectate de la companii și apoi reparate de 16 persoane vulnerabile, excluse și marginalizate, care beneficiază de un parcurs personalizat de inserție socio-profesională, menit să le ajute să-și reclădească viața și să intre pe piața convențională a muncii.

În anul 2019, Ateliere Fără Frontiere a alocat celor două ediții ale programului Dăm Click pe România 1.300 de calculatoare, din totalul de peste 2.500 pe care le va dona prin platforma EduClick către proiecte educaționale derulate în beneficiul comunităților defavorizate.

Despre Societe Generale European Business Services

Societe Generale European Business Services a fost fondată în 2011 ca centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania oferă servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe/contabilitate, achiziții, resurse umane și IT.

În 2016, SG EBS a primit premiul de excelență pentru cea mai rapidă creștere în cadrul Romanian Outsourcing Awards, în 2018 a obținut premiul SSC Company of the Year în cadrul Romanian Outsourcing and Share Services Awards Gala, iar anul acesta a obținut premiile Employer of the Year și CSR initiative of the year, în cadrul Business Service Forum organizat de către Outsourcing Today. De asemenea, tot anul acesta, în cadrul ABSL Awards Gala, a primit premiul 1st Place Business Leader în categoria Business Innovation.

Despre Fundația Up și Up România

Urmărind dezvoltarea colectivă, întărită de cultura cooperativă și de valorile întregului Grup Up, Fundația Up are ca viziune să impulsioneze puterea de a acționa împreună pentru persoanele aflate în situație de izolare, dificultate sau dependență, ajutându-le să aibă acces la elementele esențiale, pentru ca astfel acestea să se dezvolte cât mai liber. Fundația Up își coordonează acțiunile și finanțările în jurul a 4 domenii prioritare: Alimentație, Locuință, Educație și cultură, Sănătate.

Up România, parte a Grupului Up, deservește peste 20.000 de clienți și 750.000 de beneficiari, având o prezență pe piața din România de mai bine de 17 ani. Portofoliul său de produse și servicii include, printre altele, tichete de masă pe suport de hârtie și carduri de masă UP Dejun, tichete cadou pe suport de hârtie și carduri UP Cadou, vouchere de vacanţă pe suport de hârtie și carduri de vacanță UP Vacanță, tichete de cultură și carduri de cultură UP Cultură, tichete sociale și tichete sociale de grădițință Up Social, tichete de creșă Up Creșă, platformele UP Achiziții și Stim Online.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație românească pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate. AFF a înființat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – atelierele reconect, remesh și ferma bio&co – în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare.