Măsuri de ordine publică

La datorie la Hustle Music Festival, Bistrița

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului cultural-artistic ”Hustle Music Festival”, în perioada 02-05 septembrie 2021, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în municipiul Bistrița.

Zilnic, peste 60 de jandarmi  din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș și din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud vor fi la datorie, alături de aproximativ 50 de poliţişti din cadrul I.P.J Bistrița-Năsăud și 16 pompieri, 10 paramedici/voluntari SMURD, un asistent, un ambulanțier şi 4 voluntari SVSU, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi asistenţă medicală pentru participanţi.

Pentru că prioritatea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne este asigurarea unui climat de siguranță pentru toți participanții, se va acționa pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială. Jandarmii și polițiștii vor avea o prezență activă în teren, vor institui elemente de prefiltrare și vor desfășura misiuni de ordine publică în zona de desfășurare a evenimentului: Parcul Industrial Sărata din municipiul Bistrița cât și pe traseele de afluire și defluire ale participanților, în zonele de cazare a turiștilor, precum şi pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni de furt, polițiștii vă recomandă să nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor sau la vedere. De asemenea, este important  să nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului sau ale autoturismului. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment, iar în caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi să nu uite de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Este important să conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să vă asiguraţi temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

În cazul apariţiei unor situații de urgență, două ambulanţe, una de prim ajutor SMURD și una aparținând Serviciului de Ambulanță județean se vor afla în perimetrul festivalului. O autospecială pentru stins incendii, cu modul de descarcerare, va asigura intervenţia rapidă în caz de necesitate. De asemenea, va fi organizat un post medical avansat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă (spitale mobile), iar echipaje mixte de pompieri şi paramedici SMURD se vor afla în permanenţă în zona de desfăşurarea a evenimentului.

Pentru preîntâmpinarea situaţiilor nedorite și protecția celor prezenți la eveniment, recomandăm cetățenilor: respectarea precizărilor organizatorilor și ale forțelor de ordine, respectarea indicațiilor polițiștilor rutieri, care asigură măsurile de fluidizare a traficului rutier în zonă, evitarea incidentelor, respectarea normele de protecție sanitară impuse de autorități, să dea dovadă de vigilență în locurile aglomerate, iar în cazul în care situația o impune să solicite sprijinul forțelor de ordine aflate în zonă, în mod direct sau prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Vom fi la datorie și vom oferi sprijin, acolo unde este nevoie de noi!