Mesaj Partida Romilor

Scrisoare deschisă adresată tuturor romilor din Bistrița-Năsăud

Președintele Partidei Romilor Pro Europa  Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș a transmis o scrisoare deschisă tuturor romilor din județul nostru pe tema alegerilor prezidențiale și a votului pe care aceștia trebuie să îl dea în ziua de duminică, 24 noiembrie. Președintele si consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș le vorbește celor de-o  etnie cu el despre importanța acestui vot, dar mai ales despre valoarea votului pe care romii îl vor da individual, ceea ce ar însemna că au înțeles mesajele Campaniei civice ”Vrem Respect” derulată în ultimele trei luni în mai multe localități din judetul Bistrița-Năsăud.

”Prieteni romi! Iată-ne ajunși în ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, eveniment electoral extrem de important și pentru noi, romii. Vreau să vă reamintesc, dragi prieteni, că, etnia noastră, are și alte deziderate  in plus față de majoritari. Cu siguranță că ne dorim o Românie modernă și bine conectată la valorile europene, etniei noastre trebuind ca în viitorul apropiat să îi fie recunoscute valorile spirituale dar și cele profesionale. Facem eforturi uriașe să trezim forța etniei noastre. În perindariile noastre prin județ am găsit, peste tot, romi care iubesc țara în care s-au născut, care vor să trăiască bine , să muncească cu responsabilitate, dar și să  fie remunerați corespunzător pentru munca lor. În cadrul campaniei civice VREM RESPECT,organizația noastră reprezentată de la centru de președintele Nicolae Păun și de prim-vicepreședintele Cătălin Manea, am  mers din localitate în localitate pentru a ne întâlni cu cei ca noi dar,  mai ales pentru a cunoaște nevoile și dorințele fraților noștri. Avem președinți, lideri de seamă cum ar fi cel din Reteag, Silaghi Sorin, ,Letitia Stoicescu, președintele comunei Dumitrita dar și liderii Partidei Romilor Pro-Europa din  Tureac, Budești,  Năsăud, Cetate, Teaca, Josenii Bârgăului, Lechința, Rodna, Sieu Magherus, Beclean, Nimigea, Samnihaiu de Campie, Silivasu de Campie, Budacu de Jos, etc.  Analizăm împreună cu ei problemele, le notăm și le aducem în fața autorităților comunale ,orășenești , municipale și județene.

În acest sens, dragi prieteni romi, vă invit, duminică, 24 noiembrie, să dăm dovadă că avem simț civic, să arătăm că știm și că am înțeles care este miza acestor alegeri, cât mai ales a alegerilor care vin în 2020:  locale și parlamentare. Mergeți la vot, nu vă lăsați manipulați și votați în cunoștiință de cauză acel candidat despre care știm că ne cunoaște etnia, ne cunoaște problemele și ne va face binele pe care ni-l dorim. Fraților,  dacă nu votați cu propria conștiintă, nimeni nu ne va lua în serios, fiind, în continuare, considerați doar o masă de manevră, fără nicio putere politică, iar politică înseamnă vot.

Votați după cum credeți și vă îndeamnă conștiința, dar mergeți duminică, 24 noiembrie, la vot. Demonstrați că merităm respectul întregii Românii”, conchide președintele si consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș.