Mesaj primar Năsăud

În atenția locuitorilor orașului Năsăud și a celor două localități componente Lușca și Liviu Rebreanu 

Dragi concitadini,

Vă informăm că, în urma discuțiilor avute cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și cu Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud,  a fost confirmat primul caz pozitiv cu COVID-19, în orașul Năsăud. Persoana confirmată  cu Coronavirus-COVID 19 a intrat în țară în data de 9 martie a.c., și a ajuns în orașul Năsăud cu autoturismul proprietate personală, autoizolându-se la domiciliu din data de 9 martie, fără să aibă contact cu alte persoane!

Vă aducem la cunoștință faptul că se continuă ancheta epidemiologică, efectuată de către Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Apreciem responsabilitatea și spiritul civic de care a dat dovadă persoana, în toată această perioadă. Aceasta, în urma apelului telefonic personal, la 112, a fost preluată cu izoleta și internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde urmează tratament.

Administrația publică locală face apel, în continuare, către toți locuitorii orașului, să respecte cu strictețe indicațiile autorităților statului, măsurile de prevenție și să trateze aceste situații cu calm și responsabilitate față de noi și față de cei din jur.

Vă îndemnăm în același timp să evitați spațiile aglomerate, să păstrați distanța socială și pe cât posibil să limitați deplasările. Vă doresc multă sănătate tuturor!

Cu stimă,

Primarul Orașului Năsăud,

Mircea Romocea