Misiuni forțe de ordine

Forțele de ordine continuă misiunile executate pentru protejarea populației pe raza județului Bistrița-Năsăud

La acest sfârșit de săptămână sunt organizate și executate misiuni de verificare a măsurilor dispuse prin organizarea filtrelor formate din jandarmi, polițiști și polițiști locali amplasate la intrarea și ieșirea din zona carantinată cât și dispozitive de control în interiorul zonei carantinate. Aceste verificări au ca scop prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor care au condus la carantinarea municipiului Bistrița și a localităților componente.

În ultimele 24 de ore, în interiorul zonei carantinate jandarmii au executat verificări în 126 de locații, fiind executate acțiuni punctuale atât în cartierele municipiului Bistrița, în zona supermarketurilor, în mijloacele de transport în comun, respectiv gară și autogară. Au fost verificate 2.533 de persoane și 99 de societăți comerciale.

După cele 9 zile de carantină, bistrițenii au înțeles în cea mai mare parte ce restricții trebuie să respecte în această perioadă. Jandarmii, polițiștii și polițiștii locali prezenți în teren la filtre organizate în punctele de referință, în acțiuni punctuale și în patrule mixte în interiorul zonei carantinate au legitimat în ultimele 24 de ore 10.076 persoane. Au fost aplicate în total un număr de 85 de sancțiuni, astfel: 14 amenzi în valoare de 9.250 de lei, respectiv 71 avertismente scrise – pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Informăm pe toți cei interesați că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor, aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate trebuie realizată în imediata apropiere a domiciliului fără a mai intra în zona carantinată.

Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, până la încetarea măsurilor restrictive.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD