Moment istoric în Parlament

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților cu 295 voturi!

Acum câțiva ani strângeam semnături în stradă alături de colegi pentru această inițiativă. Am reușit să strângem peste 1.000.000 de semnături la nivel național și 10.000 la nivel local, în cel mai roșu județ din Transilvania!

După îndelungi și repetate insistențe și demersuri parlamentare, astăzi am mai făcut un pas înainte spre curățarea politicii și administrației românești. „Fără penali în funcții publice”, inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției, a primit vot de adoptare în Camera Deputaților! E un moment istoric și pentru că practic toți deputații din Parlametul României, inclusiv cei ai PSD, nu au mai putut da înapoi de la a susține proiectul public și prin vot!

Lansată în 2018, campania „Fără penali în funcții publice”, pe care am coordonat-o la nivelul județului Bistrița-Năsăud, a reunit vocea a peste 1 milion de români care au semnat și susținut acest demers de stopare a hoților spre funcții și bani publici. Vocea lor a fost cea care s-a auzit astăzi în Parlamentul României!

Așteptăm pasul important al referendumului. Aici proiectul este cel mai vulnerabil și se pare că vechea clasă politică aici ar vrea să acționeze.

Așteptăm de asemenea votul decisiv de la Senat pentru propunerea pe care am inițiat-o în Parlament #Fărăcondamnațipenal în școli, care completează această acțiune cetățenească de curățire a clasei politice, de igienizare a societății românești!

Toți condamnații penal definitiv trebuie scoși din politică și din funcțiile publice din România!

Vom continua!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați