Partida Romilor te trimite la școală

Partida Romilor Bistriţa-Năsăud te trimite la şcoală

Educaţia este calea spre succes a devenit și pentru anul 2019  motto-ul Campaniei SOS- Copii romi, trimiterea acestora la şcoală fiind una din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro – Europa Bistriţa-Năsăud, a preşedintelui Emil Neia Lăcătuş.

Potrivit preşedintelui Lăcătuş, copiii romilor din Bistriţa-Năsăud vor putea beneficia în anul şcolar 2019-2020 de un număr de 220 de locuri la toate liceele de pe raza judeţului pentru clasa a IX – a, alte 60 de locuri fiind alocate la şcolile profesionale.

„ Am încheiat şi pentru acest an un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, lucrurile fiind cât se poate de clare în acest sens. Voi merge în şcolile unde aveam copii ai etniei noastre pentru a face cunoscută această ofertă. De asemenea, mă voi întâlni cu foarte multe familii pentru a le convinge să îşi trimită copiii la liceu”, spune Emil Neia Lăcătuş.

Emil Neia Lăcătuş mai precizează că termenul de depunere a dosarelor pentru locurile destinate elevilor romi, este 16 iunie 2019 « Dosarele se depun la inspectorul pentru minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Deneş Balaş. În broşura primită, de la scoala, sunt toate detaliile ce trebuiesc completate în dosarul privind locurile destinate elevilor romi»

“Fac un apel către părinţii elevilor de etnie romă :  Trimiteţi-vă copiii la şcoală, să prevenim combaterea cerşetoriei, abandonul şcolar ! Înscrieţi-vă  copiii la gradiniţă, la şcoală, pentru că educaţia este calea de succes“, a conchis preşedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

Important de știut:

Principalele obiective și activități pe care Partida Romilor la va desfășura în școli și comunitățile de romi din județ sunt:

  • informare, consiliere și orientare școlara pentru înscrierea copiilor romi în învățământul preșcolar și primar
  • consilierea elevilor de etnie romă a claselor a VIII – a în vederea admiterii acestora pe locurile special destinate lor în licee, școli profesionale și învățământul preuniversitar
  • informarea elevilor de etnie romă din clasele a XII – a cu privire la locurile special alocate în învățământul universitar și post-universitar
  • informarea și consilierea tinerilor și adulților care au întrerupt parcursul școlar asupra programului de recuperare “Șansa a doua”
  • organizarea de ședințe cu părinții privind informarea, consilierea și orientarea școlara privind ofertele educaționale ce pot fi urmate de elevii romi
  • încheierea de parteneriate cu școlile unde există comunități mari de romi.

Biroul de presă