Simpozion de teologie

Simpozion de teologie și asistență socială în mediul penitenciar

Miercuri, 27 noiembrie 2019, începând cu ora 09.30, în Aula Extensiei din municipiul Bistrița a Universității Babeș-Bolyai, strada Andrei Mureșanu, nr. 3-5, va avea loc Simpozionul de teologie și asistență socială în mediul penitenciar, ediția I, cu tema Pastorația și Asistența Socială în penitenciare.

În cadrul simpozionului, vor fi discutate aspecte care își propun să consolideze conexiunile dintre biserică și asistența socială, să evidențieze legătura dintre teorie și  abordarea în practică a asistenței moral-religioase și sociale a persoanelor private de libertate, precum și consolidarea relațiilor dintre sistemul penitenciar și societatea civilă, reprezentată de membrii comunității științifice și specialiștii care activează în cele două domenii, la nivelul comunității locale.

Evenimentul este organizat de Penitenciarul Bistrița în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială Cluj-Napoca, Colegiul Național al Asistenților Sociali – structura teritorială Cluj și Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud.

Comisar șef de poliție penitenciară Cosmin PĂRĂUAN

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL BISTRIŢA

Penitenciarul Bistrița, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială Cluj-Napoca, Colegiul Național al Asistenților Sociali – Structura Teritorială Cluj și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, organizează miercuri, 27 noiembrie 2019, ora 09:00, în Aula Extensiei Bistrița UBB Cluj-Napoca (str. Andrei Mureșanu, nr. 3-5), ediția I a Simpozionului de Teologie și Asistență Socială în Mediul Penitenciar. Pastorația și asistența socială în penitenciare.

Cu acest prilej, va avea loc o Expoziție de fișe matricole penale ale foștilor deținuți politici.

Invitați:

  • ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului
  • Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
  • Conf. univ. dr. Sorina Poledna, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.