Percheziții în Bistrița-Năsăud

7 PERCHEZIȚII DESFĂȘURATE LA LOCUINȚELE UNOR PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ

Trei persoane reținute și peste 20.000 de țigarete indisponibilizate de polițiști, în urma unor percheziții domiciliare, desfășurate în două dosare de contrabandă.

La data de 17 octombrie 2019 s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a unei femei în vârstă de 40 de ani, din Chiraleș și a unui bărbat de 60 de ani, din Bistrița. Cei doi sunt cercetați pentru contrabandă, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Ordine Publică și ai Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au pus în aplicare 5 mandate de percheziții domiciliare.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane din Bistrița și Chiraleș, bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă, într-un dosar sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Cu această ocazie au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 7720 țigarete de diferite mărci, despre care există suspiciunea că provin din acte de contrabandă, neavând aplicate timbre sau banderole fiscale, precum și suma de 14.750 lei.

De asemenea, la data de 15 octombrie 2019, în cadrul unui dosar de contrabandă, instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, au fost efectuate alte două percheziții, pe raza localității Rodna, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea faptelor.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 12.960 țigarete, care ar proveni din contrabandă și suma de 3700 de lei. O femeie de 43 de ani, din Rodna, bănuită de comiterea faptei, a fost reținută, iar ulterior a fost prezentată parchetului, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.