Percheziții într-un dosar de corupție

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE                                               

Trei persoane au fost reținute pentru 24 ore, fiind cercetate pentru infracțiuni de corupție și asimilate acestora. 

Astăzi, 24 mai a.c., față de acestea a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal, la delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora în legătură cu înscrierea în cartea funciară, pe nedrept, a dreptului de proprietate asupra unor imobile, în baza unor sentințe civile pretins emise de instanțe judecătorești, despre care există indicii temeinice că ar reflecta o situație juridică nereală.

Astfel, ieri, 23 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate în dosarul respectiv, privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la comiterea infracțiunii de fals intelectual, evaziune fiscală, la delegarea procurorului competent, polițiștii de la investigarea criminalității economice împreună cu polițiști din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 20 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate impresiuni de ștampile, înscrisuri, telefoane mobile, dispozitive de memorie externă, respectiv tehnică de calcul și au fost indisponibilizate diferite sume de bani. De asemenea, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător penal.

La data de 23 mai a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 ore față de doi bărbați de 33 ani, respectiv 53 ani și fașă de o femeie de 39 ani. La data de 24 mai a.c., față de aceștia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.