Platforma Tineret.net

Idee revoluționară lansată astăzi la Bistrița! Platforma Tineret.net

Platforma online Tineret.net a fost lansată oficial, în cadrul unui eveniment care a avut loc în Aula Magna a Universităţii “Babes-Bolyai” – Extensia Bistriţa. La lansarea proiectului pentru tineret au participat directorul Extensiei Bistriţa, Prof. Univ. Dr. Barta Andras, fondatorii platformei, zeci de studenţi din cadrul universităţii şi tineri bistriţeni.

Platforma Tineret.net a pornit de la ideea unui tânăr de a pune într-un singur loc oportunitățile utile și plăcute de petrecere a timpului pentru tineri, elevi, studenți. Proiectele echipei care a iniţiat proiectul vizează în principal identificarea și promovarea de oportunități pentru dezvoltarea personală și de grup a tinerilor. Ideea echipei Tineret.net are pune accentual pe Educație, Voluntariat, Antreprenoriat, Cultură, Sport și petrecerea Timpului liber de calitate.

Platforma online Tineret.net își propune să ofere tinerilor informații de care au nevoie în activitățile lor, fie că vorbim de educație, proiecte de voluntariat, burse sau locuri de muncă dar și să promoveze exemple de succes ale unor tineri sau ale unor organizații de tineri, care pot deveni modele de bune practici.

“Mâine începe cu AZI”

Iniţiatorul platformei Tineret.net, Bogdan Ivan Gruia, a explicat cum a luat naştere această platformă, care poate să revoluţioneze şi să creeze un mediu online cu informaţie de calitate pentru tineri.

“Ca și tineri suntem bombardați de foarte multe informații pe internet, dar nu avem de fiecare data timpul să alegem ce e important pentru noi. Eram încă student atunci când am gândit un concept în care elevii și stundeții să aibă acces direct la informație de calitate în privința stagiilor de practică, job-urilor, proiectelor de mobilitate internațională, a competițiilor internaționale pentru studenți, etc.

Aşa a luat naştere această platformă, prin care să filtrăm tot ceea ce înseamnă informaţie de calitate pentru elevi, studenţi sau pentru tinerii antreprenori. Platforma va include informaţii dintr-o arie largă de domenii. De la programe de formare profesională, la cursuri de redactare a unui CV, la sfaturi legate de un interviu de angajare, unde să aplice pentru un job sau unde să se distreze. Într-un cuvânt: informație de calitate destinată tinerilor!

“Trăim în epoca informației online! Pentru a-și asigura un viitor de calitate, tinerii au nevoie să se pregătească pentru acest lucru încă din școală sau universitate. Asta facem noi: creem un spațiu virtual în care energia tinerilor poate fi materializată în proiecte utile pentru tineri”, a mai spus Bogdan Ivan Gruia.

Platforma va fi lansată, în perioada următoare și în alte orașe din țară. Platforma Tineret.net are mai multe secţiuni, printre care amintim „Learn&Earn”, “Free Time”, “Voluntariat şi Comunitate”, “Future Tech”, “Sports and Travel”, “Mândru de România”.
Alături de Bogdan Ivan Gruia, din echipa care a inițiat acest proiect fac parte Nicolae Hiticaș, Alin Demian și Lucian Bilț.

Site-ul funcţionează pe bază de voluntariat, astfel că oricine îşi doreşte să facă parte din echipă, să contribuie cu articole, cu informaţii sau cu idei, este binevenit.

Vă așteptăm pe tineret.net sau pe pagina de facebook tineret.net. Viitorul e ACUM!