PMB: Săptămâna Mobilității

TEMA 2020„Mobilitate – Zero emisii pentru toți”

Tema reflectă obiectivele ambițioase ale unui continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, în acord cu Pactul Verde European.

De asemenea, își propune să sublinieze importanța accesibilității la transportul cu emisii zero și să promoveze un cadru incluziv care să implice toți cetățenii.

În ciuda condițiilor climatice, geografice și socio-economice diferite din zonele urbane ale Europei, pot fi luate măsuri pentru a promova un mediu urban neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și incluziv pentru toți cetățenii. Prin urmare, EUROPEAN MOBILITY WEEK 2020 încurajează oamenii și autoritățile locale să ia măsuri pentru a atinge obiectivul pe termen lung al unui continent neutru în materie de emisii de carbon.

PROGRAM DE ACȚIUNI

Miercuri, 16 SEPTEMBRIE

Lansarea concursurilor cu premii: „Senioara, seniorul şi juniorul bicicliştilor” și „Familia pe două roţi”

Înscrierea participanților se face online, la adresa bistritaverde@gmail.com până la data de 20.09.2020. Criteriile privind desemnarea premianților sunt: participarea la tura „Zig Zag prin Bistrița” din 19-20 septembrie și vârsta.

Parteneri: Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct.

16-22 SEPTEMBRIE

„Săptămâna mobilității cu zero emisii în Bistrița”

Oferirea spre utilizare a două biciclete electrice pentru doritorii de o plimbare în oraș. Înscrieri online la adresa bistritaverde@gmail.com.

19-20 SEPTEMBRIE

Tura cu premii „Zig Zag prin Bistrița”

Ținta este de a cumula 15.000 km pedalați individual de participanți, prin Bistrița și împrejurimi, în zilele de 19 și 20 septembrie.

Vor fi oferite peste 100 premii în ordinea descrescătoare a numărului de km pedalați individual și dovediți prin utilizarea aplicației „STRAVA”.

Organizator: clubul „Tura cu copaci” în cadrul proiectului „Acțiuni de promovare a mersului pe bicicletă” cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2020.

Informații pentru înscriere și participare: Pagina de facebook „Tura cu copaci”.

 Duminică, 20 SEPTEMBRIE

Ora 13.00: Concursul TREASURE HUNT

Acțiune de promovare a mersului pe jos în centrul istoric al orașului, organizată de către Fundația „Cercetașii bistrițeni” în cadrul proiectului „Eco Scouts Adventures”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2020.

Marți, 22 SEPTEMBRIE

Ziua Europeană Fără Autoturism

Ora 8.15_12.15:Trafic rutier suspendat înperimetrul: str. Dornei – Piaţa Centrală – str. Gh. Şincai

Ora 10.00-16.00 – Premierea participanților la concursurile organizate:

„Zig Zag prin Bistrița”, „Senioara, seniorul şi juniorul bicicliştilor” și „Familia pe două roţi”.

Locatie: Punctul de informare turistică de pe Pietonal (lângă statuia fotografului bistrițean Alexandru Roșu).

Parteneri:Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct și „Tura cu copaci”.

În zilele de 21 și 22 septembrie Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud efectuează determinări de zgomot la intersecţia str. Dornei cu Piaţa Centrală.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BISTRIȚA