PMP: Poluare la Beclean

Poluarea de la statia de asfalt i-a adus pe locuitorii dintr-o zonă a Becleanului la capătul răbdărilor: “Ne omoară cu zile!”

De multă vreme traiul locuitorilor din Beclean a devenit un coșmar: praful și mirosul emanat de instalațiile tehnologice ale stației de asfaltare a LDP S.A. de pe strada Someșului a făcut ca aerul să devină irespirabil. Casele, mașinile sunt acoperite de un praf gros, iar oamenii nu îndrăznesc să mai deschidă geamurile. Cu toate acestea, praful le intră în fiecare colțișor de locuință, ducându-i la disperare.

Am făcut astăzi o vizită pe strada Someșului, când instalatiile erau în funcțiune. Praful invadează nemilos toată zona și aerul este irespirabil. Am vorbit cu locuitorii din vecinătate, care se plâng de situație: “Așa nu se mai poate! Praful asta este cancer, ne imbolnăvim grav!” “Praful ne intră în case, suntem obligați să stăm cu geamurile închise! “

Am sesizat eu personal Garda de Mediu în legatură cu poluarea aceasta dar răspunsul a fost că firma LDP S.A., proprietara stației deține autorizație de mediu și funcționează în legalitate.

Nu am renunțat, am continuat demersurile și am întocmit o petiție, am adunat semnaturi de la locuitorii din zonă, pe care am transmis-o mai departe la Ministerul Mediului și Garda Națională de Mediu. De aici nu am mai primit nimic de peste două luni!

Oamenii au ajuns la capătul răbdărilor și nu știu ce să mai facă. Cu fiecare zi ce trece, oamenii se tem tot mai tare pentru sănătatea lor: „Ăștia ne omoară cu zile!

Interes zero din partea autorităților pentru siguranța, sănătatea și starea de bine a cetățenilor!

Oare cât mai putem sta nepăsători față de această ignoranță și încălcare a legii?

Este în joc totuși ceea ce avem mai de preț, sănătatea!

#stopintoxicăriilaBeclean

Caius Cârcu, prim-vicepreședinte PMP Bistrița-Năsăud

Consilier local PMP Beclean

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3841144919246409&id=100000528174714