Comunicat PNL Bistrița

Organizația Municipală a Partidului Național Liberal este profund revoltată de comportamentul dictatorial al primarului Ovidiu Teodor Crețu, precum și al consilierilor locali PSD-ALDE-UDMR din ședința de ieri, 18 aprilie, ocazionată de aprobarea bugetului local.

În principal, dezaprobarea noastră derivă din percepția primarului și consilierilor PSD-ALDE-UDMR asupra problemelor cu care se confruntă cetățenii municipiului. Într-un total dezinteres cetățenesc și omenesc deopotrivă, cei menționați mai sus, angajați ai statului, plătiți din banii contribuabilului, au continuat politica insinuantă „pentru că putem”.

Consilierii PNL din Consiliul Local au avut o serie de propuneri ce se înscriu în categoria „de bun simț” mizând totodată pe bunul simț al primarului, viceprimarului și consilierilor PSD-ALDE-UDMR aleși de cetățeni și obligați să rezolve problemele acestora.

Trebuie menționat că reprezentanții PNL în Consiliul Local au făcut aceste propuneri după o consultare prealabilă cu reprezentanții cetățenilor din diferite cartiere ale orașului, precum și atenționarea venită din articolele presei bistrițene! A folosi aceeași formulă a votului politic în detrimentul nevoilor cetățenești denotă grave lipsuri comportamentale în relația administrație locală-cetățean.

Consiliul Local al Municipiului Bistrița nu este doar o formă fără fond cetățenesc, mai ales când este vorba de cheltuirea banului public. Pentru o informare corectă, redăm mai jos, succint, propunerile consilierilor Partidului Național Liberal, propuneri argumentate, dar respinse pe premiza „noi PSD-ALDE-UDMR suntem mai deștepți!”

Iată propunerile PNL:

  • 1. Alimentare cu apă cartier Slătinița
  • 2. Asfaltare străzi cartier Viișoara și construcție teren sport
  • 3. Asfaltare ulițe cartier Ghinda, construcție capelă, reabilitare cămin cultural
  • 4. Implementare sistem video pentru transmiterea online a ședințelor de Consiliu Local
  • 5. Modernizare Piața Decebal
  • 6. Diminuare cu 200.000 lei a fondurilor necesare desfășurării Târgului Mare al Bistriței dintr-un total de 550.000 lei alocat.
  • 7. Studiu oportunitate sistem canalizare și cabluri telecomunicații în municipiul Bistrița.
  • 8. Mărirea cu 200.000 lei a bugetului pentru proiecte nerambursabile – Legea 350 (buget alocat 300.000 lei)
  • 9. Loc special amenajat pentru animalele de companie în Parcul Municipal – zona fostului labirint.
  • 10. Extindere sistem de supraveghere video în zona Subcetate și în cartierul Viișoara.

Aceste propuneri sunt un decalog al decenței ce ar trebui să caracterizeze viața într-un municipiu reședință de județ în secolul XXI. Din păcate, comportamental, consilierii PSD-ALDE-UDMR au încă elocința comitetelor municipale de partid dinainte de 1989.

Domnule primar Ovidiu Teodor Crețu, dacă tot sunteți fan Octav Bibere poate rețineți și acest citat: „Cu cât ne îndepărtăm de dictatura comunistă, cu atât ne apropiem de cealaltă”. Personală sau de grup, iar dumneavoastră și consilierii PSD-ALDE-UDMR sunteți exponenții unei dictaturi asupra cetățeanului.

Bistrița, în primul rând! Asta contează. Apoi dumneavoastră și cei care vă execută ordinele.

Grupul de consilieri municipali PNL Bistrița Sorin Hangan, Diana Morar, Ioan Peteleu, Mioara Gaga Seica, Mihai Sărmășan