Povești inedite, vremuri la fel

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Comunicat de presă – 18.04.2020

Experiențe inedite, povești inedite…vremuri la fel!

Criza provocată de noul Coronavirus produce multe greutăți, dar mai are un efect nebănuit: evidențiază trăsăturile de caracter ale oamenilor, atât de clar.

Vedem multe inițiative și reacții care ne mișcă profund, la fel cum, din păcate, vedem diverse forme ale răutății, egoismului și snobismului, într-o conjunctură total nepotrivită. Cele din urmă le privim în plan secund, pentru că, acum, e absolut necesar să rămânem constructivi.

Când constați cum oameni din atâtea domenii diferite reușesc, în timp record, să își armonizeze eforturile necondiționat pentru sprijinul semenilor, e cu adevărat minunat. Când auzi că un pensionar singur, de aproape 80 de ani, cu două accidente vasculare în istoricul medical și cu semipareză – impresionat de faptul că voluntarii îl ajută cu aprovizionarea – vrea să doneze „la pensie” câteva sute de lei ca să-i putem ajuta pe mai mulți…e cutremurător. Când auzi bătrâni, cu nevoi vizibile, cum recunosc oarecum rușinați, cu jumătate de glas, că au copii dar nu prea îi mai caută sau că sunt departe…e cumplit. Când vezi cum astăzi, unii copii se bucură de un corn…e dureros. Și exemplele pot continua.

Le mulțumim mult tuturor celor care, în ultima săptămână, au contribuit la pachetele de Paște pentru persoane ce astăzi trebuie protejate și au nevoie de o mână de ajutor: CERACOM PROD SRL, PAULANER IMPEX SRL, ROMFULDA PROD S.R.L., SC DOMENICO IMPEX SRL, AMICII BUILDING SRL și, nu în ultimul rând, grupului de credincioși din bisericile penticostale din Bistrița, care au vopsit ouă și care gătesc zilnic mâncarea caldă! La fel, le mulțumim tuturor voluntarilor care se implică și pun atât de mult suflet!

Pentru a ne ajuta să ajungem la cât mai multe persoane vulnerabile, puteți dona în siguranță, printr-un simplu transfer bancar, în unul din cele două conturi ale asociației partenere OM – Orașul Mariei:

RO33UGBI0000602007493RON

RO23UGBI0000602007496EUR

Prefect Stelian Dolha: „Persoanele vulnerabile care trebuie ajutate să depășească această perioadă sunt numeroase, la fel cum nevoile lor sunt multe și diverse. Îi felicităm pe toți cei care observă problemele celorlalți și nu stau indiferenți!”