Precizare IPBN

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Precizare 21.04.2020

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a fost confirmat cu CoVid-19.

În cursul zilei de vineri, 17 aprilie a.c., polițistul a avut simptome specifice, respectiv febră și tuse, motiv pentru care a anunțat medicul de familie, fiind ulterior îndrumat spre spital. Astfel, persoana în cauză a fost internată pe secția de boli infecțioase, unde i-au fost recoltate probe. Rezultatul, primit în cursul serii de 20 aprilie, a confirmat prezența Coronavirusului.

Starea lui de sănătate este una bună, ameliorată de la data internării.

Până în acest moment, s-a stabilit faptul că 4 polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean și un polițist local ar fi intrat în contact cu el, iar aceștia se vor autoizola la domiciliu. În continuare, în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice, vor fi dispuse toate măsurile ce se impun.
———————-
Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali.

9 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus, iar alte trei persoane din cadrul acestei instituții sunt în proces de testare.

Până în prezent, cinci cadre medicale (trei medici, doi asistenți) și trei persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu coronavirus. Dintre acestea, cinci au fost declarate vindecate.

O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Primăriei Năsăud.