Pregătire jandarmi

Activitățile de pregătire profesională – o prioritate a jandarmilor montani și în anotimpul rece

Pentru a putea interveni în sprijinul turiștilor, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud execută permanent acțiuni specifice de pregătire profesională în zona de competență.

Luni, 21 februarie 2022, colegii noștri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Colibița au desfășurat mai multe activități specifice de pregătire privind modul de acțiune pe timp de iarnă în zona montană și antrenamente cu schiurile de tură pe traseul: drumul forestier Colbul – Poiana Prislop – Poiana Dălbidan – Vf. Bistricior.

Programul de pregătire elaborat la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistrița-Năsăud urmăreşte ca întreg personalul să cunoască şi să aplice legile, ordinele şi instrucţiunile în vigoare, să dobândească noi deprinderi şi să dezvolte cunoştinţele necesare îndeplinirii misiunilor din competenţă.

Pregătirea profesională are la bază autoperfecţionarea şi studiul individual. Programul propriu de pregătire este urmat de către toate structurile inspectoratului și include teme specifice domeniului militar, şedinţe de tragere cu armamentul din dotare, antrenamente fizice pentru creşterea rezistenţei la efort prelungit şi a capacităţii de a acţiona rapid şi precis în orice condiţii de teren sau stare a vremii.