Premiere ”Provocare la reciclare!”

Premierea câştigătorilor proiectului „Provocare la reciclare!” ediția 2019

În data de 04 iunie 2019, orele 10:00 , în incinta Palatului Culturii din Municipiul Bistriţa, va avea loc festivitatea de premiere a proiectului de educaţie ecologică „Provocare la reciclare!”, ediția 2019.

Proiectul, organizat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec- reprezentantă prin S.L.C. – Î.I. Mina Nedelea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud   s-a desfăşurat  pe raza  județului Bistrița Năsăud, în unitățile școlare care au fost premiate în edițiile anterioare ale proiectului, pe toate nivelurile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal şi a avut ca şi activităţi componente:

– colectarea deșeurilor de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat;

– activităţi proprii (educative, practice şi de creaţie) pentru încurajarea obiceiului de colectare a bateriilor și a corpurilor de iluminat.

Astfel, cele 28 de unităţi de învăţământ înscrise în proiect cu un număr total de 383 elevi, au primit kituri de colectare pentru cele trei categorii de deșeuri respectiv: deșeuri de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat, kituri ce au fost instalate în incinta unităților de învățământ pentru întreaga perioadă de derulare a proiectului, urmând ca acestea să rămână montate în şcoli până la finele anului şcolar.

În perioada 17 mai 2019- 28 mai 2019, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec- reprezentantă prin S.L.C. – Î.I. Mina Nedelea a preluat  deşeurile colectate de la unitățile de învățământ înscrise în proiect, cantitatea  totală de deșeuri colectată fiind de 11.919 kg din care: 11.367 kg DEEE, 465,4 kg baterii și 86,6 kg becuri și neoane.

Unitățile de  invătământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal care au colectat cele mai mari cantități au fost: LICEUL TEHNOLOGIC „RADU PETRESCU” PRUNDU BÂRGĂULUI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘIEUȚ, COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI MUREȘANU” BISTRIȚA,  ȘCOALA GIMNAZIALĂ „AVRAM IANCU” BISTRIȚA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 BISTRIȚA, CSEI NR. 1 BISTRIȚA, GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „TRENULEȚUL VESELIEI” BISTRITA, GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „CĂSUȚA CU POVEȘTI” BISTRITA, LICEUL TEHNOLOGIC TELCIU.

În cadrul festivităţii din data de 04 iunie 2019, vor fi  acordate  premii pentru cele mai mari cantități de baterii, corpuri de iluminat şi DEEE de mici dimensiuni colectate  și pentru cele mai active şi responsabile unități de învăţământ înscrise în proiect.

Toţi şcolarii înscrişi în proiect, prezenţi la festivitatea de premiere, vor beneficia ca premiu, de prezentarea piesei de teatru de păpuşi “Vârtelnița fermecată” pusă în scenă de echipa Teatrului de păpuşi a Centrului Municipal de Cultură Bistriţa,  condusă de doamna Cornelia Apostol, “biletul de intrare” pentru fiecare participant fiind câte două baterii portabile uzate.

Director Executiv,

Sever Ioan ROMAN