Producătorii locali, la Ostermarkt și la târgul din Piața Centrală

Produs în Bistrița-Năsăud la Ostermarkt și la piața locală de lângă Biserica Evanghelică

Creațiile unicat sau de serie mică, marca “Produs în Bistrița-Năsăud” sunt prezente în număr mare la ediția 2019 a Târgului de Paști al sașilor bistrițeni – Ostermarkt, care va debuta vineri, 12 aprilie și va ține până duminică, 14 aprilie, inclusiv, pe Platoul din fața Palatului Culturii.

În același timp, în Piața Centrală, tradiționalul târg de bunătăți “Produs în Bistrița-Năsăud” de sâmbătă vine cu noutăți.

Tradiția Târgului de Paști – Ostermarkt, transmisă din generație în generație de comunitatea săsească, care organiza acest eveniment cu o saptămână înainte de marea Sărbătoare a Învierii, este continuată și în acest an de autoritățile locale.

Decorațiuni de Paște, artizanat, împletituri din papură, accesorii, bijuterii etc. vor putea fi achiziționate la Târgul organizat, în acest sfârșit de săptămână de Primăria Bistrița, prin Centrul Cultural Municipal, Forumul Democrat German și Biserica Evanghelică, în acest sfârșit de săptămână. Creațiile pline de culoare, realizate cu multă măiestrie de către artizanii locali sunt, cu siguranță, cadourile cele mai potrivite pentru cei dragi și inedite obiecte de decor pentru locuința sau spațiul de lucru, atât cu ocazia Sărbătorilor Pascale cât și pe tot parcursul anului.

Pregătiri pentru Paște fac și producătorii locali de produse alimentare, care vă așteaptă sâmbătă, în apropierea Bisericii Evanghelice, în intervalul orar 9:00 – 14:00, cu delicioase produse făcute după rețete și procedee tradiționale: cornulețe, pâine, cozonaci, specialități pe bază de păstrav, brânzeturi, siropuri, conserve de legume, produse apicole, dar și cu noutăți: cel mai tânăr membru dulce al Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud”, Gelateria Merigo ne surprinde cu… prăjitură de casă. Este așadar, locul și momentul potrivit pentru a face cumpărături delicioase și pentru a comanda bucate de Paști cu gustul celor pe care le făceau bunicile noastre sau mai sofisticate, după gust și preferințe.