Proiecție documentar

Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” vă invită la Palatul Culturii la o nouă proiecție de film documentar, „A.I. at War” (2021) , ce va avea loc în același timp cu proiecția de deschidere a festivalului de film organizat de ”One World Romania”. INTRAREA LIBERĂ! Vineri, 13 mai, ora 19. 

Ne bucurăm să anunțăm că „A.I. at War”, filmul de la Gala de deschidere OWR15, va fi proiectat cu intrare liberă în alte trei orașe din țară, în locații partenere KineDok, pe 13 mai, concomitent cu proiecția din București:

* Arad, ora 20:00, Biblioteca Judeţeană A.D. Xenopol, eveniment organizat de citizenit;* Bistrița, ora 19:00, Palatul Culturii Bistrita; * Oradea, ora 19:00, MA hub

Documentarul „A. I. at War’’, regizat de jurnalistul si regizorul francez Florent Marcie, radiografiază zone (estetice, politice, geografice) de război. O face într-un mod cât se poate de complex, apt să dea seamă de remarcabila densitate a timpului prezent, care însă își are originea într-un dispozitiv foarte simplu. Într-adevăr, inspirația regizorului Florent Marcie ține de „cooptarea” în proiect a unui roboțel cu design simpatic – o fățucă zâmbitoare –, care să-l acompanieze prin regiunile conflictuale (de la Orientul Mijlociu la străzile scuturate de încleștări civile ale Parisului) pe unde se perindă cu camera. Să nu ne pripim, totuși: roboțelul e o jucărie cât se poate de serioasă, unul dintre cele mai avansate exemplare ale momentului, capabil să integreze o sumedenie de informații de natură diversă în creierul său virtual. Așa se face că Sota, pe numele lui, va deveni rapid un partener de nădejde pentru cineast – iar reacțiile sale prea umane, căci imposibil de falsificat, vor constitui contrapunctul (sau complementul) imaginilor extraordinare pe care le vedem. Prin această paradoxală alianță a inteligențelor (cea naturală cadrează, cea artificială interpretează), „A. I. at War’’ se impune drept unul dintre acele filme – rare – ce luminează pătrunzător societatea actuală, inventând o privire nouă, care chestionează totul fără repaus.’’ (Victor Morozov)