Kinedok – Proiecție film

Eveniment: 5 Mai, Joi, ora 19.00, Palatul Culturii,  Sala Al. Misiuga

Centrul Cultural Municipal George Coșbuc vă invită la o nouă proiecție a unui film documentar în cadrul programului Kinedok. Push-Pull este un documentar ce abordează dintr-o perspectivă inedită problema educației, școlii și învățării și surprinde bine felul în care elevii, părinții și profesorii sunt prinși și „joacă” în această „dramă” nu de puține ori tragic-comică. După proiecție vom avea o discuție liberă cu profesori și elevi despre aceste teme.

Intrarea liberă! Subtitrare în română

Împinge – Trage/ Push –Pull | 2020 | 60 minute Regie: Neven Hitrec Producător: Jure BušićMontaj, sunet: Slaven ZečevićImagine: Boris Poljak Muzica: Tihomir Vrbanec, Viktor Grabar, Vedran Mazuranic

Sinopsis – O familie, un copil de nouă ani și un curriculum neadecvat pentru școala generală. Biroul pentru efectuarea temelor devine scena unei drame familiale tragic-comice. Procesul de învățare pare mai mult o versiune modernă a inchiziție: plină de țipete, strigăte, amenințări, promisiuni dulci, mită sub forma cadourilor și jocurilor video, discursuri memorabile, reconcilieri și ieșiri impresionante din scenă.Cine va ceda primul sub povara „cunoașterii”? Părinții grijulii sau copilul lor egocentric?