Promenada Inimilor

Totul pentru inima ta!

Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze ale deceselor în întreaga lume, aproximativ 17,7 milioane pe an fiind produse de aceste boli. Conștientizarea cu privire la factorii de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare poate să determine, treptat, o schimbare în atitudinea noastră de adoptare a unui stil de viaţă sănătos.

Pentru a sublinia importanța mișcării în optimizarea modului de viaţă al fiecărei persoane, Cluburile Rotary Bistrița Nosa si Rotary Bistrița derulează Campania “Promenada Inimilor 2020” cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, sub sloganul “ Totul pentru Inima Ta”!

Campania de promovare a mişcării, “Promenada Inimilor”, a fost inţiată de către Fundaţia Irlandeză a Inimii și a avut un succes răsunător, fiind implementată în numeroase ţări europene. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți.

Împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, Cluburile Rotary Bistrița Nosa si Rotary Bistrița vă invită sâmbătă, 3 octombrie, ora 17:00 în Parcul municipal Bistrița, intrarea dinspre Sala Polivalentă, pentru a parcurge impreună, în pas alergător sau în plimbare, “Promenada Inimilor” – traseu amenajat în urmă cu câțiva ani, cu o lungime de 1.6 km.

Desfășurată în acest an sub sloganul “ Totul pentru inima ta”!, campania este menită să ne reamintească tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre! Și oricând neglijăm acest aspect, să ne amintim că “la fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă! Bineînțeles, respectând normele de protecție impuse de pandemia cu SARS-CoV-2! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie.