Promenada Inimilor

Promenada Inimilor 2021

“Totul pentru inima ta!” este motto-ul campaniei derulate de Cluburile Rotary Bistrița Nosa și Rotary Bistrița, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii. Campania este menită să ne reamintească tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre!

Invitația la mișcare se pune în practică pe traseul amenajat în Parcul Municipal, intitulat ”Promenada inimilor”.

Conștientizarea cu privire la factorii de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare poate să determine, treptat, o schimbare în atitudinea noastră de adoptare a unui stil de viaţă sănătos.

Campania de promovare a mişcării, “Promenada Inimilor”, a fost inţiată de către Fundaţia Irlandeză a Inimii și a avut un succes răsunător, fiind implementată în numeroase ţări europene. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți.

Pentru a sublinia importanța mișcării în optimizarea modului de viaţă al fiecărei persoane, Cluburile Rotary Bistrița Nosa și Rotary Bistrița au aderat la acest program încă de la lansare. Anul acesta, invitația la mișcare vă este adresată duminică, 26 septembrie, ora 17:00, în Parcul municipal Bistrița, intrarea dinspre Sala Polivalentă, pentru a parcurge impreună, în pas alergător sau în plimbare, “Promenada Inimilor” – traseul cu o lungime de 1.6 km.

 În aceasta perioadă, mai mult decât oricând, trebuie să păstrăm un stil de viață adaptat noilor condiții de siguranță, cât mai sănătos și atunci când neglijăm acest aspect, să ne amintim că “la fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă! Bineînțeles, respectând normele de protecție impuse de pandemia cu SARS-CoV-2! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie și membru Rotary Timișoara.