PRPE: Alegeri locale

Listele pentru alegerile locale au fost finalizate: Partida Romilor Pro-Europa își dorește consilieri locali în 14 comune și două orașe: Năsăud și Beclean

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud si consilierul judetean,  Emil Neia Lăcătuș s-a întâlnit cu liderii romi din marile comunități din județ  pentru a definitiva cele 16 liste cu viitorii consilieri locali. Discuțiile s-au purtat în cadrul unei ședințe de Consiliu Director, acolo unde, președintele Emil Neia Lăcătuș a prezentat situația organizației județene: ”  Partida Romilor Pro-Europa va participa la alegerile locale pe liste proprii doar în comunele și orașele unde romii reprezintă o comunitate numeroasă și bine definită”.

Pentru județul Bistrița-Năsăud, președintele Emil Neia Lăcătuș a confirmat că liste separate vor fi depuse în următoarele localități: orașele Beclean și  Năsăud, dar și în comunele: Rodna, Teaca, Lechința, Budești, Budacul de Jos, Cetate, Dumitrița, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Reteag, Nimigea, Șieu Măgheruș, Milaș, Silivașu de Câmpie, Ciceu Mihăiești.

” E vorba de o listă pe care vor apărea cinci sau șase nume, personalități rome din comuna respectivă. Deocamdată, nu știm dacă vom avea și candidați la funcția de primar, dar este un lucru puțin probabil. Listele vor ajunge la președintele Nicolae Păun și la prim-vicepreședintele Cătălin Manea, Nicolae Păun având ultimul cuvânt în aprobarea lor”, explică președintele si consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș.

În ceea ce privește consiliul municipal Bistrița sau Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, președintele si consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș a precizat că nu există luate decizii definitive, dar, propunerea este ca romii să nu prezinte candidat la primăria Bistrița sau președinția Consiliului Județean. Și în acest caz, decizia aparține președintelui Nicolae Păun si prim-vicepresedintelui Catalin Manea, care este responsabil de zona N-V si centru, urmand in sedinta Consiliului Director la nivel national, care va avea loc in viitorul apropiat.

Partida Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud