PRPE: Analiză alegeri locale

Partida Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud

Liderii Partidei Romilor au analizat rezultatele obținute la alegerile locale. Președintele Nicolae Păun s-a arătat mulțumit. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, Partida Romilor a obținut un număr de 13 consilieri, 12 locali și un consilier județean.

În perioada 2-3 octombrie, la București,  a avut loc ședința Consiliului Director al Partidei Romilor Pro-Europa, sucursala Bistrița-Năsăud fiind reprezentată de președintele Emil Neia Lăcătuș, în calitatea sa și de vicepreședinte din zona Nord-Vest.

Pe ordinea de zi a întâlnirii au existat și câteva discutii legate de activitatea politică a Partidei Romilor, după cum urmează: evaluarea rezultatelor obtinute la alegerile locale din 27.09.2020 dar și aprobarea candidaturilor Partidei Romilor Pro-Europa pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020. De asemenea, a fost prezentată și strategia de dezvoltare a Partidei Romilor Pro-Europa.

În ceea ce  privește analiza rezultatelor obținute de Partida Romilor Pro-Europa la alegerile locale din 27 septembrie, liderii convocați la Consiliul Director au căzut de acord că Partida e pe un trend asecendent cu cei 13 consilieri judeteni obținuți la nivel national față de 3 în 2016,  355 de consilieri locali la nivel național, 10 primari, 7 viceprimari si 9 consilieri municipali. De altfel, președintele Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun a apreciat că  rezultatele de la alegerile locale  au fost foarte bune, ceea ce oferă Partidei Romilor Pro-Europa o bună perspectivă în ceea ce privește votul la alegerile parlamentare.

În acest context, s-a trecut la aprobarea candidaturilor  a Partidei Romilor Pro-Europa  pentru alegerile parlamentare din data de 06.12.2020, unde a fost propus pe locul unu și votat de către Consiliul Director în unanimitate ,  Cătălin Manea, prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa, coordonatorul zonei Nord-Vest si Centru, pentru functia de deputat în Parlamentul Romaniei reprezentând minoritatea romilor. De asemenea,  pe locul doi  a fost propus Ionuț Păun, prim-vicepreședintele Organizației de Tineret a Partidei Romilor Pro-Europa, iar pe  locul trei  Ionuț  Androne,  președintele Organizatiei de Tineret a Partidei Romilor Brașov,  locul 4 a revenit lui Dragoș Roșianu, președintele Organizației de Tineret a Partidei Romilor Cluj,  iar locul 5 Mirelei Curt, președintele  Organizatiei de Tineret a Partidei Romilor din Slatina, județul Olt.