PRPE: Campanie anti-Covid-19

Liderii Partidei Romilor Pro-Europa din Bistrița-Năsăud reiau campania anti Covid 19

Președintele Partidei Romilor Pro Europa din Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș anunță faptul că, Partida Romilor Pro-Europa în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, derulează acțiunea: EDUCAȚIE, PREVENȚIE  ȘI PREGĂTIREA COMUNITĂȚILOR DE ROMI PRIVIND COVID-19,  în toate comunitățile de romi din județ. Emil Neia Lăcătuș spune că e vorba de 10 comunități mari de romi, unde există  angajați mediatori  sanitari, care vor fi implicati și ei în această acțiune.

În acest context, romii vor fi îndemnați să respecte următoarele indicații sanitare și distanțare fizică:

  • Spălăți-vă mâinile de mai  multe ori
  • Evitați contactul cu persoane suspecte de infecții respiratorii acute
  • Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile  
  • Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți
  • Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care acestea sunt prescrise de un medic
  • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool
  • Utilizați masca de protecție pentru protecția dumneavoastră.

Cum vom face?

Spune președintele Emil Neia Lăcătuș: ” Ne vom deplasa în comunitățile mari de romi din județ, cu o echipa de 10 persoane din cadrul  Partidei Romilor Pro-Europa BN, echipă pe care o coordonez. Sprijiniți de mediatorul sanitar existent în cele 9 localități dar și în municipiul Bistrița, vom împărții pliante, fluturași și se vor pune afișe în locuri vizibile despre aceasta acțiune privind pandemia de COVID-19. Echipa se va deplasa din poartă în poartă,unde va face informare pe înțelesul fiecăruia, chiar și în limba romani”.

Potrivit celor spuse de președintele Emil Neia Lăcătuș, eficiența acestui gen de acțiuni s-a verificat în comuna Cetate, spațiu unde există o mare comunitate de romi și unde, în cele  peste 300 de familii de romi, nu a fost nici un caz de infectare cu Sars-Cov 2. Acest lucru a fost confirmat  de către mediatorul sanitar, Alexandra Moldovan dar și de primarul comunei Cetate, Lucian Tarniță.  

Acțiunea Partidei Romilor Pro-Europa, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud , a ajuns luni în comunitățile de romi din orașul Năsăud(în cartierele aparținătoare)  și marți în comuna Petru-Rareș(loc. Reteag). Actiunea continua si in celelalte comunitati de romi !