PRPE: Campanie romi

Partida Romilor “Pro-Europa” Bistrița-Năsăud începe pregătirile pentru  recensământul populației din 2022

Președintele sucursalei judetene Bistrița-Năsăud a Partidei Romilor “Pro-Europa”, Emil Neia Lăcătuș a anunțat astăzi că toate organizațiile din tara ale Partidei Romilor  “Pro-Europa”, trebuie să pregătească recensământul populației din 2022.

În acest sens, la ultimele întâlniri Adunarea Generala de la București și Intalnirea Regionala N-V si Centru de la Cluj, liderii naționali ai Partidei Romilor “Pro-Europa”, presedintele Nicolae Păun și prim-vicepresedintele deputat  Cătălin Manea au prezentat campania care va începe foarte repede sub numele de ”Îmi asum identitatea. Mândru că sunt rom”.

”Va fi o campanie ce vizează marile comunități din romi din județul Bistrița-Năsăud, campanile în care ne vom întâlni cu liderii noștrii din teritoriu, vom merge între romi, vom avea intalniri cu primari, polițiști, directori de școli,mediatori școlari și sanitari pentru identificarea problemelor. De asemenea, în aceste mari comunități vom organiza și acțiuni culturale pentru copii cu ateliere pentru pictură, desen sau evenimente sportive, dar și mini spectacole distractive, la care se vor adăuga un număr mare de premii constând în dulciuri și rechizite scolare”, spune președintele Emil Neia Lăcătuș.

Președintele Partidei Romilor “Pro-Europa”, Bistrița-Năsăud a mai precizat că respective campanie se va derula în 10-14 localități unde există foarte mulți romi: ” Vrem ca romii să își declare etnia. La ultimul recesământ, din 2011, au fost declarat un număr de peste 12.800 de romi, în realitate însă suntem peste 24.000, așa că trebuie să vedem care este numărul nostru exact. De altfel, am încheiat și un protocol de colaborare cu Institutul Național de Statistică, urmând să fim prezenți în zonele cu comunitati mari de romi pe toată durata de desfășurare a recensământului”, explică liderul rom.

Paralel cu această campanie, Partida Romilor “Pro-Europa”, va intra într-un amplu proces de reorganizare, vizate fiind într-o primă etapă un număr de 6 sucursale din judetul Bistrița-Năsăud, asta și pentru că baza de date a Partidei Romilor “Pro-Europa” la nivel național de reînoiește și se va trece într-un Registru Electronic(platforma).

Important: Recensământul populației României se va desfășura în trei etape

În prima etapă vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse.

În a doua etapă oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online unde să completeze date personale cum ar fi de exemplu religia, iar în mediul  rural primăriile îi vor ajuta pe oameni.

Ultima etapă este cea în care, cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactați la domiciliu de catre recenzori.