PRPE: Întâlnire Regională

Partida Romilor Pro-Europa – Intalnire Regionala N-V Centru

Ieri 4 noiemebrie 2019, la Hotel/Restaurant Bistrita in sala de  conferinta a avut loc o importanta intalnire a liderilor Partidei Romilor Pro-Europa din Transilvania. Scopul principal al reuniunii, la care au participat peste 60 de lideri din Ardeal, a fost evaluarea rezultatelor campaniei civice Vrem Respect, campanie derulata de Partida Romilor Pro-Europa la nivel national.

Reprezentantii romilor din judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Salaj, Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Brasov, Covasna, Sibiu, Mures si Hunedoara, au semnalat principalele probleme si nevoi ale romilor identificate la nivelul comunitatilor. Intalnirea a fost condusa de domnul Catalin Manea, prim vicepresedinte al Partidei Romilor Pro-Europa , la nivel national si coordonatorul regiunii Ardeal.

In ceea ce priveste problemele romilor  identificate in judetul Bistrita Nasaud, acestea au fost semnalate primarilor din localitatile Teaca, Josenii Bargaului, Petru Rares, Dumitrita, Cetate, oras Nasaud, Lechinta, Tiha Bargaului, precum si domnului Emil Radu Moldovan, Presedinte al Consiliul Judetean Bistrita Nasaud, reprezentanti ai administratiei publice bistritene, care au dat curs invitatiei Partidei Romilor Pro-Europa de a participa la aceasta importanta intalnire. Prin intermediul acestui comunicat, Partida Romilor Pro-Europa  multumeste domnului presedinte Emil Radu Moldovan pentru deschiderea, implicarea si identificarea unor solutii la problemele comunitatii romilor din judetul Bistrita Nasaud.

Felul in care sunt tratate problemele si nevoile romilor din comunitatile de romi din judetul Bistrita Nasaud de catre primari si de catre Consiliul Judetean, reprezinta un model de buna practica, care ar trebui preluat la nivel national de toate structurile administratiei publice locale.

Domnul  prim vicepresedinte Catalin Manea a subliniat importanta parteneriatului cu structurile administratiei publice locale si judetene, apoi l-a  contactat pe domnul presedinte Nicolae Paun prin intermediul video-conferintei, iar domnul presedinte le-a transmis tututror liderilor prezenti la Intalnirea Regionala de la Bistrita, sa trateze cu maxima seriozitate comunitatile de romi din Ardeal, relatia cu oamenii din comunitate cat si cu autoritatile locale si judetene. In incheiere este nevoie ca minoritatea roma sa fie respectata si sa acorde respect la randul sau, cea mai buna dovada fiind numarul de consilieri locali ce vor fi alesi pe listele Partidei Romilor Pro-Europa.

La sfarsit presedintele si consilierul judetean, Emil Neia Lacatus, i-a felicitat si le-a reamintit liderilor din Ardeal ca principalele obiective ale organizatiei stabilite la nivel national, sunt educatia, dezvoltarea comunitara, cultura si identitatea etnica, de altfel, toate aceste obiective fiind cuprinse in campania civica intitulata Vrem Respect, apoi le-a cerut tuturor liderilor Partidei Romilor Pro-Europa din Ardeal si celor din sucursalele prezente din judetul Bistrita Nasaud, sa fie uniti pentru ca impreuna reusim sa facem lucruri bune pentru comunitatile de romi !