PRPE: Strângere de fonduri

Partida Romilor ”Pro-Europa” strânge fonduri pentru ajutorarea comunitățiilor de romi vulnerabile în fața coronavirsului

Partida Romilor „Pro-Europa” a început în această săptămână o campanie de strângere de fonduri-IMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI, în contextul dramatic al răspândirii accelerate a infecției cu noul Coronavirus.

Societatea noastră are nevoie mai mult ca niciodată de mobilizare, de sprijin și de solidaritate pentru a depăși cu pierderi minime acest moment de criză, motiv pentru care membrii Partida Romilor „Pro-Europa” din întreaga țară doresc să ofere tuturor un exemplu de responsabilitate, dar și de transparență. Suntem cu toții vizați de acest pericol epidemiologic, indiferent de apartenența etnică sau de identitatea culturală.

Avem de respectat cu strictețe măsurile impuse de autorități, trebuie să menținem igiena personală, să păstrăm distanța socială, dar mai ales să oferim – pe cât posibil – ajutor celor aflați în situații dificile: bătrâni fără aparținători, persoane fără adăpost, persoane care au rămas fără un loc de muncă sau oameni din comunități lipsite de facilități sanitare.

În acest context greu, Partida Romilor, liderii din teritoriu vor face donații, iar banii strânși vor ajunge către persoane care necesită ajutorul nostru imediat și nemijlocit. Luptăm împreună cu toate resursele de care dispunem pentru a combate efectele nefaste ale pandemiei de COVID-19!

Teledonul este programat pentru ziua de sâmbătă, 4 aprilie, începând cu ora 10.00, pe postul Național TV în cadrul emisiunii ” Din viața romilor”: În calitate de președinte al Partidei Romilor Bistrița-Năsăud, si consilier judetean, voi dona 700 de lei din banii personali”, spune Emil Neia Lăcătuș, președintele Partidei Romilor Bistrița-Năsăud

Presedintele, Emil Neia Lăcătuș amintește tuturor faptul că, în județul Bistrița-Năsăud, sunt romi izolați la domiciliu care au venit din străinatate, o parte din ei sunt în carantină. Mai mult, există câteva cazuri mai deosebite,  acestea sunt în spital, fiind vorba de persoane venite din zonele afectate.

” Fac un apel la toții romii să înțeleagă că trecem printr-o perioadă dificilă. Vă rog stați în case, respectați igiena și ascultați și respectați mesajele autoritățiilor”, conchide președintele  Emil Neia Lăcătuș.

Cei care vor să ni se alăture, pot dona în contul deschis la BCR:
IBAN: RO45 RNCB 0072 0077 9033 0150
Beneficiar: Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”